The Mad Modders

 

     
 
Moddar & byggen
Andra artiklar
Formelsamlingen
Stora Projekt
Små projekt
Galleri
Loggbok
Extra
Forum
Kontakt
MyMiniCity
 
     
     
   
     

 

     
 


Av Mad Modder
 

VFD i trälåda

En stor display, som inte får plats i datorchassit. Vad gör man då? Jo man bygger en låda till den.

Inledning
Byggandet
Resultat

Inledning

Den här artikeln behandlar lite lätt mitt bygge av en extern låda till min VFD (Vacuum Fluorescent Display). Displayen är bara några millimeter smalare än chassit, och det hade sett fult ut med ett sånt stort hål.

Displayen kommer från amerikanska BGMicro. De fick in ett begränsat parti begagnade displayer som suttit i gammal medicinsk utrustning. Jag och några andra fick tag i våra displayer genom en person som råkade befinna sig i USA vid detta tillfälle. När han (hej Peter!) kom hem var det bara att hämta sin display. Mycket smidigt.

Byggandet

Först och främst ville jag inte se själva matrisen som alla tecken kommer upp på, så jag skaffade ett mörkt genomskinligt spegelglas hos ett lokalt glasmästeri. Konfrontationsglas heter det visst. Man ser genom om det är ljust på andra sidan, men bara sin spegelbild om det är mörkt på andra sidan. Köpte lite aluminiumprofil där också för att dölja spegelglasets fula kanter.


Utan blixt. Här ser man texten klart och tydligt.


Med blixt. Texten är fortfarande på, men blixten gör så det är såpass mycket ljusare på framsidan, så man inte ser genom.

Efter lite tankeverksamhet kom jag fram till en ramkonstruktion av denna modell:


Locket på baksidan är löstagbart.


Winamp-test.

Trädelarna spacklades och lackades blanksvarta. Efter torkningen skruvade jag fast displayen från insidan med fyra träskruv.

>> Nästa sida >>
 

 
     
     
 

OBS!
Vi ritar, beräknar, lagar, modifierar eller tillverkar inget åt andra.
 

 
     
     
 

AM broadcast transmitter

Vill du synas här?

 
     

 

     
  © The Mad Modders 2019

Senast uppdaterad: 2018-05-09 20:06:50

   
     
The Mad Modders tar inget ansvar för vad som händer med din dator eller annan utrustning efter att ha följt instruktioner som finns på denna sida. Innehållet på denna sida tillhör The Mad Modders och får ej användas, kopieras eller på annat sätt spridas utan tillåtelse av The Mad Modders.
© The Mad Modders