ANDRA SIDOR
AM broadcast transmitter
Moddar & byggen
Rubrikbild

Fläktkontroll 4

En variant på fläktkontroll 1, med 4 fläktkanaler, och en digital termometer!


En bekant ville ha en steglös fläktkontroll i höljet till en gammal CD-ROM-spelare. Inte så mycket att orda om. Det är i grund och botten en likadan fläktkontroll som nummer ett, fast med bara fyra kanaler istället för sex, samt att inget kretskort har etsats, utan allt är byggt på stripboard/veroboard/experimentkort.

På huvudkortet sitter regulator med kringkomponenter, en skruvplint och en 4-polig spänningsmatningskontakt tagen från en gammal hårddisk. De flesta av sladdarna kommer från en TP-kabel.

experimentkort

På frontpanelen är en potentiometer och fyra vippströmställare monterade, tillsammans med några lysdioder. Bredvid där är en halkvarnare från Biltema inklämd. Den har inte jag satt dit...

panelen

Så ser det då ut inuti.

inuti

Med locket på är det en öppning bak så man precis kommer åt kontakterna. Hål är borrade på ovansidan så man kan skruva på skruvplinten med en skruvmejsel.

baksidan

Framifrån. Frontpanelen sitter inte fastmonterad på lådan, utan fästs i datorchassits front som en lös täcklucka. Han ville ha det så.

framsidan
Porosguiden.se
© The Mad Modders 2003 - 2022
The Mad Modders tar inget ansvar för vad du gör med den information som finns på denna sida. Innehållet tillhör The Mad Modders och får ej användas, kopieras eller på annat sätt spridas utan tillåtelse av The Mad Modders.