The Mad Modders

 

     
 
Moddar & byggen
Andra artiklar
Formelsamlingen
Stora Projekt
Små projekt
Galleri
Loggbok
Extra
Forum
Kontakt
MyMiniCity
 
     
     
   
     

 

     
 


Av Mad Modder
 

Fläktkontroll 4

En variant på fläktkontroll 1, med 4 fläktkanaler, och en digital termometer!

En bekant ville ha en steglös fläktkontroll i höljet till en gammal CD-ROM-spelare. Inte så mycket att orda om. Det är i grund och botten en likadan fläktkontroll som nummer ett, fast med bara fyra kanaler istället för sex, samt att inget kretskort har etsats, utan allt är byggt på stripboard/veroboard/experimentkort.

På huvudkortet sitter regulator med kringkomponenter, en skruvplint och en 4-polig spänningsmatningskontakt tagen från en gammal hårddisk. De flesta av sladdarna kommer från en TP-kabel.


På frontpanelen är en potentiometer och fyra vippströmställare monterade, tillsammans med några lysdioder. Bredvid där är en halkvarnare från Biltema inklämd. Den har inte jag satt dit...


Så ser det då ut inuti.


Med locket på är det en öppning bak så man precis kommer åt kontakterna. Hål är borrade på ovansidan så man kan skruva på skruvplinten med en skruvmejsel.


Framifrån. Frontpanelen sitter inte fastmonterad på lådan, utan fästs i datorchassits front som en lös täcklucka. Han ville ha det så.

Diskutera artikeln

Till moddar & byggen

 
     
     
 

OBS!
Vi ritar, beräknar, lagar, modifierar eller tillverkar inget åt andra.
 

 
     
     
 

AM broadcast transmitter

Vill du synas här?

 
     

 

     
  © The Mad Modders 2019

Senast uppdaterad: 2018-05-09 20:06:50

   
     
The Mad Modders tar inget ansvar för vad som händer med din dator eller annan utrustning efter att ha följt instruktioner som finns på denna sida. Innehållet på denna sida tillhör The Mad Modders och får ej användas, kopieras eller på annat sätt spridas utan tillåtelse av The Mad Modders.
© The Mad Modders