Du behöver inte använda den interna spänningsreferensen om du inte vill, men gör du det måste matningsspännignen vara ca 2V högre än den högsta spänningen du ska läsa av. Ska inte den sista lysdioden tändas förrän vid 12V, måste kretsen matas med 14V. Det går ju inte så bra i en dator
Blockschemat på sidan 7 är bra. Om du tittar noga ser du att det funkar exakt så som det schemat du länkade till lite längre upp.
Pinne 6 bestämmer den högsta spänningen som ska läsas av, och pinne 4 bestämmer den lägsta. Genom att sätta varsin 10kOhm trimpotentiometer på pinne 4 och 6 kan du ställa topp och botten väldigt enkelt utan att blanda in R1 och R2.
Pinne 2 till jord
Pinne 3 till +12V
Pinne 4 till mittenbenet på en 10kOhm pot
Pinne 6 till mittenbenet på en annan 10kOhm pot
Pinne 7 kopplar du via ett motstånd till jord. Detta motstånd bestämmer strömmen till lysdioderna. Vi säger 20mA. Enligt sidan 3 blir då motståndet 625 Ohm. (R=12,5/I)
Pinne 8 till jord
Pinne 9 till +12V
På varje pot kopplar du vänstra benet till jord och det högra till +12V.
Sen är ju resten bara att koppla in. Insignalen på pinne 5, och lysdioderna till sina pinnar. Det behövs inga motstånd till lysdioderna, då kretsen sköter det själv. För att spara på värmeutvecklingen kan du ju koppla +Vled till +5V, alltså där alla lysdioder är ihopkopplade. Den gemensamma plussen.