The Mad Modders

 

     
 
Moddar & byggen
Andra artiklar
Formelsamlingen
Stora Projekt
Små projekt
Galleri
Loggbok
Extra
Forum
Kontakt
MyMiniCity
 
     
     
   
     
     
 

19" serverskåp med styrdator

2005-02-19

Tillverkade och monterade kylflänsen till fläktkontrollern.


Overkill-skruvförband med tre M6-or, och Arctic Silver mellan.

2005-03-27

Bestämde mig slutligen för att montera korten och dra lite kablar inne i 486-chassit. Jag gav också upp tanken på att använda den gamla laptopen som infoskärm, och köpte en ny 15" TFT istället. Mycket enklare.

2005-04-10

Sågade till träbitarna som jag köpte för några dagar sen till fläktfilterhuset.

Såhär är det tänkt att det ska se ut. Fläktlådan är förskjuten åt höger för att ge plats åt kopplingsboxen som sitter i skåpet nedtill på vänstra sidan. Handtagen är två av tjugo rackhandtag (10st 2U och 10st 5U) som jag ropade in på Tradera för en spottstyver.

Naturligtvis ska det hela lackas svart när det är klart. Nu ska träet bara få ligga inne i värmen och torka. Det var ganska fuktigt.

2005-04-16

Skruvade och limmade ihop alltihop, och testade funktionen i skåpet.


Först bottenplattan. Perfekt passform. Den rör sig inte en mm.


Sedan filtret.


Och till sist fläkthuset. Spänningsmatning ansluten.

Med fläktarna på 13V är det ett väldans luftdrag i skåpet, och det låter krig! Men fläktarna ska vibrationsdämpas med en tjock gummimatta och gummiisolerade skruvar, så det blir nog bra. Plus att de knappast kommer gå för fullt någon gång.
Sen är det bara lackning kvar.

2005-04-25

Lackade grejerna i helgen, och nu lade jag in bottenplattan där den ska sitta. Satte tätningslist under, så inte fläktarna ska kunna suga tjyvluft inifrån skåpet. Även eluttagslisten är uppskruvad på sin plats.

2005-04-29

Nu har jag monterat in allt i den lösa lådan som ska vara där.

Fläktvakten funkar som den ska. Alla fläktar snurrar och den gröna lysdioden lyser.

Och såhär ser det ut i botten på skåpet.

2005-06-28

Nu är COM-portskortet klart. Det har 5 open-collector-utgångar och 2 LED-utgångar. Det har också 8 larmingångar, varav en är för den resistiva slingan till magnetkontakt. Sen knyter det ihop alla COM-portar till datorerna i serverskåpet, och en till entrådsnätverket som 8st DS18S20 sitter på.

2005-07-02

Köpte ett "automatiskt nattljus" för 49kr på Netto. Moddade det lite, så nu funkar det som en vanlig IR-deckare. Kopplas till COM-portskortet.

2005-07-09

Fixade en dosa på monitorkabeln som bryter sync-signalerna mha ett relä. På det viset kan jag få monitorn till standbyläge. Ska styras mha signalen från IR-deckaren.

En dörrkontakt sitter nu på plats. Förutom att kunna logga när dörren är öppen, så kommer skåpfläktarna stängas av när dörren är öppen. Dumt att de är på och blåser då.

2005-07-10

Nu sitter COM-portskortet monterat i 486-chassit, och därmed är de bitar jag planerade från början klara. Nu återstår fastskruvning av locket på gångjärnet, inkoppling av alla kablar hit och dit, och till sist mjukvaran. Jag har tänkt en del runt mjukvaran, och den kommer bli förhållandevis komplex. Jag får nog börja med de grundläggande funktionerna och få dem att fungera som de ska, för att sedan lägga till en sak i taget. Sist av allt sker nog den grafisk utformningen.

2005-07-16

Något att fästa de lösa kablarna i som ska gå in i hålen där. Hålet med tunt kabelskydd är för signalkablar, och det med tjockt skydd är för 230V-kablar.

Locket på plats, med en kedja som håller i när det är öppet. Fjädern ser till att kedjan viks ihop och hålls på plats när locket är stängt, så det inte råkar bli kortslutning på kretskortet nedanför.

2005-07-17

Monterade en fläkt som blåser mot hårddisken. Det blev lite för varmt där. Som en bonus fläktar det även lite på kylflänsen till processorn.

2005-07-27

Satte fast två temperatursensorer i skåpet. En vid golvet.

En i taket.

2006-06-10

Nu har det gått en sån där lång tid igen. Stod och funderade i köket på vad jag skulle börja med egentligen. Allt beror ju på varandra. Jag rev ur allt ur serverchassit och monterade allt på en hylla, så jag fick moderkortsplåten fri som jag ska ha i det slutgiltiga chassit.

>> Nästa sida >>
 

Tillbaka

 
     
     
 

OBS!
Vi ritar, beräknar, lagar, modifierar eller tillverkar inget åt andra.
 

 
     
     
 

AM broadcast transmitter

Vill du synas här?

 
     

     
  © The Mad Modders 2019

Senast uppdaterad: 2018-05-09 20:06:50

   
     
The Mad Modders tar inget ansvar för vad som händer med din dator eller annan utrustning efter att ha följt instruktioner som finns på denna sida. Innehållet på denna sida tillhör The Mad Modders och får ej användas, kopieras eller på annat sätt spridas utan tillåtelse av The Mad Modders.
© The Mad Modders