logo

The Mad Modders

Välkommen till diskussionsforumet
Aktuellt datum och tid: sön 15 dec 2019, 00:46

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 68 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis 7 nov 2006, 18:27 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Jag har bara kopplat in min 1-wire-adapter som beskrivs i artikeln till en COM-port, och det har funkat helt problemfritt både i MSDOS och WinXP.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis 7 nov 2006, 19:37 
Offline

Blev medlem: mån 6 nov 2006, 22:35
Inlägg: 3
Inga ideer på vad/hur man felsöker lättast, får ingen kontakt alls...skulle verkligen vilja få det å fungera. Tack

//well well nu funkar det iallf.....ska ge mig på "Lämpömittari" men får inte till det med egna bilder just nu iallf


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 8 nov 2006, 21:40 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Jag har aldrig testat lämpömittari, bara digitemp för windows och digitemp för dos.

Hur löste du kontaktproblemet då?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 9 nov 2006, 18:50 
Offline

Blev medlem: mån 6 nov 2006, 22:35
Inlägg: 3
Mycket skumt vet inte exakt men kollade över dsubben igen och alla givarna men nu funkar allt perfekt kör med 7st givare på ca 30m kabel (dator - pannrum) läser av acctankarna och tillopp-retur, utetemp.

Ska ge mig på lämpömittari igen...... :D


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: mån 4 dec 2006, 21:33 
Offline

Blev medlem: mån 4 dec 2006, 21:03
Inlägg: 23
Ort: östra skåne
jag gick in på länken du tippsade om men kunde inte hitta "samples cart" gäller det inte nu längre eller!? x(


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis 5 dec 2006, 18:36 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Registrera ett konto på dig på Maxim-sidan. Det är gratis. Det finns en knapp uppe till höger som det står MEMBERS på.
Där får du ange adress och sånt.

Du kan prova att gå hit http://www.maxim-ic.com/parts.cfm/p/DS18S20
och se om samples-knapparna funkar.

Jag ser förresten att de lagt till en länk till SAMPLES på förstasidan, till höger. Det fanns inte förut. Där kommer man till sin varukorg, om man är inloggad.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 6 dec 2006, 21:29 
Offline

Blev medlem: mån 4 dec 2006, 21:03
Inlägg: 23
Ort: östra skåne
så då var det bestält, bestälde nåra reglerbara voltregulatorer också ;D ... Tack för all hjälp!!

Hur långtid brukar det ta innan det kommer?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 9 dec 2006, 13:55 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Det har varit olika, men bered dig på flera veckor.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 9 dec 2006, 14:33 
Offline

Blev medlem: mån 4 dec 2006, 21:03
Inlägg: 23
Ort: östra skåne
okej x( lååååång väntan... Men GRATIS!!! ;D


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Utöka temperaturadaptern så den klarar +125 grader
InläggPostat: mån 8 jan 2007, 13:18 
Offline

Blev medlem: mån 8 jan 2007, 13:10
Inlägg: 8
Hejsan.
Ibland visar min sensor +85 grader. Detta tyder på att det blev nått vaj med kommunikationen alternativt sensorfel.

Jag fick rådet att skriva om min Loggtemp server tjänst så att den inte registrerar 85 graders värden.

I och med detta slog det mig att själva sensorn klarar av +125 grader, men adaptern klarar bara av +85 grader. Jag har hört att man kan modda adaptern för att klara av +125 grader, men hur?

//Andreas


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: mån 8 jan 2007, 19:42 
Offline

Blev medlem: mån 4 dec 2006, 21:03
Inlägg: 23
Ort: östra skåne
Jag har nu fått mina tempsensorer, så då är det bara att beställa lite annat smått o gott o sedan bygga ihop det :p~


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: mån 8 jan 2007, 20:05 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Sensorerna rapporterar en temperatur på +85°C om de inte får tillräckligt med tid på sig att räkna. Öka lästiden i steg om 50ms tills inga fel uppstår.
Ju längre sladd och ju fler sensorer man har på en parasitdriven (ingen särskild +5V-ledning) kedja, ju känsligare blir de för tidsbrist.
Sen kan inte sensorerna läsa av upp till 125° i parasitläge. Det finns inte tillräckligt med kraft för det. Jag har för mig det tar stopp någonstans vid 70° då. Det står i databladet.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: HAr nu också byggt den
InläggPostat: tor 18 jan 2007, 11:07 
Offline

Blev medlem: tor 18 jan 2007, 11:01
Inlägg: 2
Jag har gjort iordning det hela och det fungerar si och så. Får temperatur 85 grader från och till. Har gjort digitemp -s1 -i -r1400 och trots den långa tiden så får jag 85 grader i de flesta avläsningarna. Har bara 1 temperatursensor som sitter på en kabel 30 cm från elektroniken till porten.

Några idéer? Skulle ju kännas bra att alltid få svar från sensorerna.

Har ett gäng DS1822+ också men de går inte att använda till digitemp.

/Andreas


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 18 jan 2007, 19:40 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Och du har kopplat ihop ben 1 och 3 på sensorn?

De är också väldigt känsliga för värme när man t.ex löder. Det är ingen bra idé att göra benen kortare, då mer värme leds in till chipet.

Det kan också vara så att din dator inte ger ut tillräckligt hög spänning på serieporten. Hur gammal är den?
Kolla med en multimeter mellan GND och någon av signalpinnarna i porten. Du bör ha iaf 10V.
Nyare kan ge ut så lite som 5V...


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 20 jan 2007, 12:57 
Offline

Blev medlem: tor 18 jan 2007, 11:01
Inlägg: 2
Allt löst. Det var inget fel på sensorerna. Jag kan nu läsa alla olika sensorer från Dallas. Skrev ett eget program i Delphi som använder sig av IBFS32.DLL från Dallas. Då får man inga problem med timing då detta verkar vara helt automatiskt.

Gjorde ett program som går igenom hela mitt 1-wire nätverk och läser alla värden in i en databas.

Tack för tipsen.


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 68 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010