logo

The Mad Modders

Välkommen till diskussionsforumet
Aktuellt datum och tid: sön 15 dec 2019, 00:47

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 68 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 15 feb 2006, 02:48 
Offline

Blev medlem: tis 14 feb 2006, 18:11
Inlägg: 6
Ort: Wermland
Vad är Skillnaden på de här? (det var de här de hade för "provsmakning") Och hur många får man, är det någon gräns eller bara att klicka på?

DS18S20 HI PRECIS MICROLAN DIG THERM TO-92 TO92 Military (-55 deg C to +125 deg C)

DS18S20+ HI PRECIS MICRN DIG THERM TO-92 LF TO92 Military (-55 deg C to +125 deg C)

DS18S20+PAR PARASITE POWER DS18S20 TO-92 L/F TO92 Military (-55 deg C to +125 deg C)

DS18S20-PAR PARASITE POWER DS18S20 TO-92 TO92 Military (-55 deg C to +125 deg C)

DS18S20Z+ HI PRECIS MICROLAN DIG THERM 8-SOIC SOIC Military (-55 deg C to +125 deg C)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 16 feb 2006, 10:42 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Z+ är en ytmonterad modell, i SO8-kapsel.
PAR betyder parasite power, och de kan endast drivas med parasite power. Ska du bygga som jag gjort spelar det ingen roll.
Vad de med + och LF i beskrivningen har extra vet jag inte. De funkar nog precis likadant iaf.

Sist valde jag 4st, och fick 4. (vanliga ds18s20)
Förut var det en sån rullist som man valde antal med, och då såg man ju direkt vad maxantalet var. Nu får man ju skriva i antal själv. De kostar ju inte så fruktansvärt mycket, så man kan nog få 8 också utan problem. Det är en liten avvägning man får göra. Hur många behöver jag, och hur många kan jag skriva i utan att de tänker att jag samplar bara för att det är gratis? ;)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 22 feb 2006, 00:36 
Offline

Blev medlem: tis 14 feb 2006, 18:11
Inlägg: 6
Ort: Wermland
Jag är inte 100% på vad en SO8-kapsel är men kan det vara en sån här:
Bild
http://www.jelu.se/shop/images/cmp-so8.jpg

Är det forfarande 8 ben på den då, och bara tre som används ( i så fall, hade det inte varit bättre/enklare med SO4-kapsel el SO6-kapsel?)

Om (PAR betyder parasite power) innebär det att de bara har 2 ben då, eftersom de endast kan drivas med parasite power ?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 22 feb 2006, 17:41 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Ja SO8 är en såndär. Ben 1, 2, 6, 7 och 8 är helt oanslutna inuti, och sen är 3,4 och 5 Vdd, DQ, och Gnd.

De som heter PAR har fortfarande samma pinout, bara det att de ben man normalt kopplar ihop redan är ihopkopplade inuti. Vad det ska vara bra för kan jag inte riktigt förstå.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 13 maj 2006, 23:05 
Offline

Blev medlem: lör 13 maj 2006, 23:04
Inlägg: 2
Är det någon som vet var max gränsen ligger på kabellängden?


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 14 maj 2006, 00:46 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Nu kommer jag inte riktigt ihåg vad det stod i maxims datablad med tips för uppbyggnad av 1-wire-nät, men 100m ska inte vara några problem om man har alla sensorer på en enda lång ledning. Grenar man upp i en trädstruktur får man massa reflexer och det är inte så bra.
Själv har jag provat 25m med 8 sensorer utspridda längs hela och det har funkat felfritt.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 14 maj 2006, 10:43 
Offline

Blev medlem: lör 13 maj 2006, 23:04
Inlägg: 2
Okej, du har jag ett hum i alla fall.
Tacka för snabbt svar.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 4 aug 2006, 21:17 
Offline

Blev medlem: fre 3 dec 2004, 21:17
Inlägg: 16
Ort: Knivsta
Madmodder skrev:
Genom att anropa digitemp som shell-kommando från PHP kan man lagra allt i en variabel som man i normala fall får se i ett DOS-fönstret. Sen är det bara att plocka ut rätt data mha diverse stränghantering. :)

Det var ett tag sedan jag höll på med min lilla "DigiTemp" men jag har börjat pilla lite med det nu igen tillsammans med PHP i hopp om att kunna presentera datan på hemsidan.
Jag har försökt få till det med...
Kod:
$cmd = "C:\Program\DigiTemp\digitemp.exe -a";
$data = shell_exec($cmd);

...men utan att lyckas. det enda jag får som resultat i $data är
Kod:
DigiTemp v1.7 [REGISTERED] Copyright 1996-2002 by Brian C. Lane All Rights Reserved - http://www.brianlane.com

Det borde ha blivit...
Kod:
DigiTemp v1.7 [REGISTERED] Copyright 1996-2002 by Brian C. Lane All Rights Reserved - http://www.brianlane.com

Aug 04 20:48:58 Sensor 0 C: 35.25 F: 95.45
Aug 04 20:48:59 Sensor 1 C: 27.50 F: 81.50
Aug 04 20:49:00 Sensor 2 C: 34.75 F: 94.55


Jag har även provat med att lägga till -q operatorn...
Kod:
$cmd = "C:\Program\DigiTemp\digitemp.exe -a -q";
$data = shell_exec($cmd);


Men det ända som händer då är att det inte kommer något alls. :s Det verkar som att shell_exec inte väntar på att temperaturerna ska spottas ut. Jag har provat med ping, och det funkar utmärkt, alla rader kommer med. Kan tillägga att även loggning av data med med -l operatorn inte heller fungerar när man kör via shell_exec, ingen data skrivs i filen som jag angett (funkar dock utmärkt i DOS).

Har Madmodder eller någon annan erfarenhet av shell_exec tillsammans med DigiTemp???


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 5 aug 2006, 12:43 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Jag har för mig jag provad shell_exec förut, men bestämde mig för att använda ` (backtick) istället. Det var iofs inte till digitemp.

t.ex

$data = `C:\Program\DigiTemp\digitemp.exe -a`;

det står att `` ska vara samma sak som shell_exec, http://se.php.net/manual/en/language.op ... cution.php
men jag vet inte... prova det.

Digitemp kanske skriver ut NULL efter varje rad, och att PHP tolkar detta som nu är det slut. Det vore ju tråkigt isf...


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 5 aug 2006, 13:06 
Offline

Blev medlem: fre 3 dec 2004, 21:17
Inlägg: 16
Ort: Knivsta
Kod:
$data = `C:\Program\DigiTemp\digitemp.exe -a`;

Samma resultat! :(

Verkar som att det blir till att Köra via schemalagd aktivitet istället till en logg fil och sen läsa in den i PHP. Dock blir det ju inte exakt det nuvarande värdet som läses in, i och med att loggningen bara körs var 5 min.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 6 aug 2006, 00:12 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
prova skriv

shell_exec('C:\Program\DigiTemp\digitemp.exe -a | find "Sensor" >temp.txt');

observera pipe-tecknet.

Du bör då få en fil som heter temp.txt, som endast innehåller sensorraderna, och den läser du då in med exempelvis fopen();

Möjligen skulle din tidigare metod fungera med 'C:\Program\DigiTemp\digitemp.exe -a | find "Sensor"' då allt går genom doskommandot FIND först. Kanske kanske. :)


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 6 aug 2006, 13:24 
Offline

Blev medlem: fre 3 dec 2004, 21:17
Inlägg: 16
Ort: Knivsta
:s
Har testat dit förslag men utan att lyckas. Text-filen skapas men den är tom. Kör jag samma via DOS-prompten så funkar det fin fint.
Något skumt är det. När jag kör via DOS så tar det 4-5 sek innan det är klart, men när jag kör via PHP så laddas sidan på sekunden. Verkar som att den inte kör kommandot helt utan slutar direkt av någon anledning. :[

Någon mer idé? Tackar för hjälpen!


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 6 aug 2006, 21:08 
Offline
Domänadministratör

Blev medlem: lör 15 feb 2003, 14:39
Inlägg: 560
Nej, nu var det slut på idéer tyvärr. Undrar om det finns nån slags timeout i PHP-motorn som styr det där på något vis... Fast då borde ju inte PING funka heller. Skumt :P


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: sön 6 aug 2006, 22:22 
Offline

Blev medlem: fre 3 dec 2004, 21:17
Inlägg: 16
Ort: Knivsta
Madmodder skrev:
Fast då borde ju inte PING funka heller.

Nä, precis. Något skumt är det. Har även provat att köra med start /wait, men samma där. :s


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tis 7 nov 2006, 15:53 
Offline

Blev medlem: mån 6 nov 2006, 22:35
Inlägg: 3
Hejsan ,har gjort den enligt beskrivning och får det inte att fungera har testat på 4datorer men dock bara i Xp får ingen kontakt med givarna och provat 3olika program digitemp/Lämpömittari och ett annant. Är det en usb rs232 adapter som behövs? vill få det att fungera. :'( Tack


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 68 inlägg ]  Gå till sida Föregående  1, 2, 3, 4, 5  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010